domingo, 19 de febrero de 2012

Art i Cultura per creure en un món millor


Cuidcode.  Cultura i Idees Comunitàries per la Desobediència.

Comença aquest projecte per permetre un espai més per a la exposició, intercanvi, debat i reflexió de qualsevol idea cultural i/o artística que busqui la desobediència al sistema polític i econòmic dominant. Un sistema que permet, favoritza i perpetúa les desigualtats, les injusticies, les riqueses i pobreses extremes. 

Donada la situació actual, d'existència d'una "crisis" més del sistema creada per la pròpia dinàmica d'ell mateix, i d'unes "solucions" fetes pels i per als mateixos poderosos de sempre, que no fan més que assegurar i agreujar encara més la insostenibilitat social de l'estructura econòmica, sembla que la desobediència pot esdevenir una de les eines de canvi. Per desobediència em refereixo a accions que desafiin, que plantin cara, que provoquin, que fagin pensar, que presentin alternatives de vida reals, que se surtin de la "normalitat" comercialment acceptada, que fagin sobretot actuar i aixecar-se del sofà. La desobediència per tal que sigui creativa i creadora, tindrà que ser, al meu paré, de caràcter no violenta i integradora en les formes (em refereixo a ser respectuosa amb les persones físiques), però podent ser extrema, radical i agresiva en el contingut. És per això que m'agradaria que diversos recursos mediàtics simplificadors com els slogans, hashtag i pancartes, no formesin part del gruix del contingut d'aquest blog i no fossin el símbol d'aquest espai. Quan les movilitzacions es simplifiquen a aquest nivell, perden sovint força i son irònicament utilitzades pels mateixos poders econòmics per "crear tendència". 

Així doncs, animo a tothom qui vulgui formar part d'aquest projecte creatiu, artístic i intel·lectual a compartir les seves accions, les seves idees, a crear una comunitat d'artistes desobedients que intercanviin estimuls, influències i referents en un marc de debat i diversitat amb un objectiu comú: combàtre el sistema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario